Известие

Collapse
No announcement yet.

Масло за 1.9/2.4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Масло за 1.9/2.4 JTD

Колеги кажете с какво масло си карате печкитре, че се чудя какво да сложа ,
    Last edited by spe4elist; d.m.y г., 23:00.

Гледай да има клас В4. Като марка каквото те кефи. Аз карам само с Morris made in England и съм супер доволен. Селенията става на вода при много ръчкане.

Гледай и дейта листовете - там ясно си пише. Селенията има мн забележки.

Comment

Първоначално публикувано от Nikiboy Покажи съобщение
      Гледай да има клас В4. Като марка каквото те кефи. Аз карам само с Morris made in England и съм супер доволен. Селенията става на вода при много ръчкане.

Е ти му отговори на китайскиПечки не караме,а караме коли.Виж в търсачката има МНОГО теми.

Бързам да се шегувам докато не я заключите
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
      Alfa Romeo 33

Comment

но все пак ми кажете, препоръчайте ми някакво масло,добро , защото незнам какво да сложа най много това ме затруднява, дайте ми имена ако може ,...

Comment

Колега , аз моята "печица" утре ще и слагам И.Г.А.Т 10/40 , препоръча ми я един приятел ,който се занимава предимно с италянки и клиентите му били доволни от това масалце.Та утре ако мине успешно смяната , тоест не ми направи много големи проблеми пропката ще сам с ИГАТ-а .
          Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
          Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

Като отвориш капака, отпред има една лепенка и там си пише какво масло препоръчва производителя. Ако е на малко километри 5W40 (WR), ако е на повечко 10W40(Turbodiesel).
            Giulietta 1,6 JTDm 2013
            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Eто ти за твоя дизел малко масла Castrol http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=89
              Selenia http://www.flitalia.it/it/fl/compone...od/Itemid,288/ Agip http://www.agip.eni.it/agip/SchedaPr...codProd=001005. И много добро масло Millers но го няма в Бг. от спортната им серия http://www.millersoils.net/M3_cgi/mi...sport&cart_id=

Не жали пари за масло да не ревеш после.
              Last edited by thecleaner; d.m.y г., 00:54.
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от Nikiboy Покажи съобщение

Я кажи 1 или 2 от забележките на ВР-а, щом има толкова много
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

аз мисля към Castrol да се насоча, мерси много на всички

Comment

колата ми е на повечко километри, значи става Castrol MAGNATEC Diesel 5W40 B4

Comment

и аз не съм доволен от селянията и сигурно пак кастрол ще си слагам

Comment

Малко да поспамя моята е бензин от кастрола съм доволен и от селенията съм доволен бих сложил и от двете пак цените им са подобни обаче ако беше дизел щех да и слгам само селениа WR 5w40 .
                        Last edited by dimo; d.m.y г., 11:22.
                        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                          Малко да поспамя моята е бензин от кастрола съм доволен и от селенията съм доволен бих сложил и от двете пак цените им са подобни обаче ако беше дизел щех да и слгам само селениа WR 5w40 .
                          и как го реши след като си нямал и нямаш дизел? реклама ли правиш на маслото? аман от разбирачи

Comment

Първоначално публикувано от k1lcone Покажи съобщение
                            и как го реши след като си нямал и нямаш дизел? реклама ли правиш на маслото? аман от разбирачи
                            Ами много просто имам един приятел дето си кара бмв-то с такова и е супер доволен невиждам причина да не му вярвам.
                            Другото което е че маслото се препоръчва от производителя на мотора за двигатели от второпоколение комънрейл и така нататък , за селения турбо дизел можеш пък да попиташ колегата vj_kenetik от форума чиято кола е на 420 000 (четеристотин и двайсет хиляди ) километра без да е отварян мотора и предимно е карана със селения турбодизел предпоследния път сложи кастрол, което веднага взе да му го гори и последния път пак си мина на селения турбо дизел.
                            Селения голд пък се ползва и от двамата ми колеги които имат по повече от една кола и го ползват с години ...

П.С. Аман от отворковци
                            Last edited by dimo; d.m.y г., 12:18.
                            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от k1lcone Покажи съобщение
                              А ти си го пробвал на филийка примерно и въобще не ти харесва.
                              Може би Кастрола е по-сладък, знае ли човек
                              Аз, ти, той, тя и то не може да каже какво става с едно масло след 10.000км.
                              Това може да се потвърди само чрез изследване в лабораторни условия.
                              И ти си от тези - източих го и не ми хареса.
                              Има доста хубава литература относно "Смазочни материали". Не от статиите тип "Аудо Билд", а истинска литература.
                              Вземи, прочети, образовай се и давай тогава определението: "аман от разбирачи"
                              Аз ти гарантирам, че ще ти сменя маслото - хубавичкото, което използваш с М10Д и звука ще ти хареса много на колата. Ще стане една тиха, спокойна.

Относно наливането на маслото - не е въпрос само до марка. Както се вижда всеки ще хвали нещо си, което той е налял. Производителя на автомобила има изисквания към масло, като може да даде само класове, утвърдили ги големи институции. Естествено, че може да препоръча вид масло по обясними причини.
                              Това не означава, че друга марка е по-лоша или съответно обратното. Има клас - спецификация и това е.
                              Спазваш ли изискванията всичко ще бъде наред. Всичко останало е разтягане на локуми и мерене на ....
                              Last edited by BO; d.m.y г., 12:20.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Working...
                              X